Върни се горе

„Агенцията по вписванията работи добре. Ще направим всички усилия да разрешим съществуващото напрежение, което е резултат и от обективни причини“. Това заяви днес министърът на правосъдието Христо Иванов на среща с ръководството  и служители на Агенцията по вписванията, във връзка с поставения миналата седмица въпрос за актуализиране на заплатите и за изплащане на допълнителни възнаграждения  за постигнати резултати.

На разговора в Министерството на правосъдието присъстваха представители на длъжностните лица по регистрацията, деловодители от Имотния и Търговския регистър, изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Елена Маркова, заместник-изпълнителният директор Стефания Матарова-Динова, директорът на софийската регионална дирекция Пирин Соколов, ресорният зам.-министър на правосъдието Вергиния Мичева-Русева, главният секретар на министерството Ивелина Николова, началникът на кабинета на министъра Надежда Йорданова.

Трудовото възнаграждение на деловодителите в двата регистъра не е актуализирано от 2012 г., същевременно бяха проведени съкращения, работата се увеличава, тя е отговорна и свързана със спазване на срокове, мотивираха се днес служители.

Министър Иванов заяви, че краткосрочното разрешение на въпроса ще зависи от заложеното в бюджета, чието обсъждане предстои, а дългосрочното решение ще бъде налагано в рамките на регистърната реформа. Той гарантира, че служителите на агенцията ще получават своевременна информация за хода на събитията и заяви, че е готов за срещи и обсъждане на всеки важен въпрос, който бъде поставен оттам.

Сподели